4 Kasım 2015 Çarşamba

League of Legends 2016 Sezon Güncellemesi Yeni Şampiyon Seçimi

Unknown     14:08     Yorum Yok

En gözde şampiyonlarını en sevdiğin rollerde kullan. Yeni şampiyon seçimi sayesinde daha seçim başlamadan herkes karar birliğine varacak. Her oyuncu, takım bulmak için sıraya girmeden önce iki rol seçecek (ya da eksik rolleri tamamlayacak!). Yeni ''amaç seç'' özelliği, hangi şampiyonla oynamak istediğini ve takım kompozisyonuna nasıl bir katkıda bulunmayı düşündüğünü herkesin anlamasına yardımcı olacak. Seçim sırasında, yeni yasaklama aşaması son üç seçimi yapacak oyunculara birer yasaklama hakkı tanırken; ilk iki seçimi yapan oyuncular, takım için öncelikli olan şampiyonlara karar verecek. Özetle: Şampiyon seçimi, her takımın ve takımın her üyesinin rakibin merkezini yok edecek en iyi şekilde hazırlanmasına yardımcı olacak. 


Yeni şampiyon seçim süreci önce açık betaya gelecek, daha sonra yayınlanan bir yamayla da normal sıralı seçimde kullanıma girecek. Bu süre zarfında dereceli deneyimini geliştirmeye yönelik özellikler de test edeceğiz; ancak bu özellikler, açık betaya yeni şampiyon seçiminden sonra yansıyabilir. Sayfanın devamında daha fazla ayrıntı paylaşacağız ama önümüzdeki süreci şöyle özetleyebiliriz: 












YENİ ŞAMPİYON SEÇİMİNİ KEŞFEDELİM 

Arkadaşlar birbirinin amaçlarını anlar ve birbirini başarıya teşvik eder. Yeni şampiyon seçiminin temelinde işte bu düşünce yatıyor. Yeni şampiyon seçimi, birbirini tanımayan oyuncuların işbirliği yaparak hepsinin güçlü olduğu rolde oynamasına, takım arkadaşlarını anlamasına ve zafer için ellerinden gelen en iyi katkıyı ortaya koymasına yardımcı oluyor.

 GÜCÜNÜ DOĞRU KULLAN  

 ROLLERİN BELİRLENMESİ
Rol seçimi üzerinde çalışırken çoğu kişinin oyunu nasıl oynadığını araştırdık ve tasarımımızı şu bulguya dayandırdık: Genellikle oyuncuların kendilerini başarılı bulduğu ikişer rol bulunuyor. Dolayısıyla, artık üst koridor, ormancı, orta koridor, destek ve (eksiği tamamlamak için) doldur seçenekleri arasından iki rol seçeceksiniz. Siz sormadan biz söyleyelim; evet, artık destek diye bir rol ve konum resmen var. Nasıl seçeneklerinizin olacağını mı merak ettiniz? Hemen sıralayalım:
  • Birincil ve ikincil rollerinizi belirlediğinizde, eşleştirme sistemi birincil seçiminize ağırlık verir. Böylece, birincil seçiminizde oynama ihtimaliniz artar. Seçtiğiniz rollerden birinde oynamanız garanti, yani seçmediğiniz rolde oynamazsınız
  • Birincil rolünüzü seçtikten sonra ikinci rol olarak ''Doldur'' tercihini yaparsanız, eşleştirme sistemi birincil seçiminize ağırlık verir; ama gerek olursa sizi başka herhangi bir role de yerleştirebilir
  • ''Doldur'' seçeneğini tercih ederseniz, takıma herhangi bir rolde girebilirsiniz
İki rol seçimi yapılması, sırada geçirilen bekleme sürelerinin azalmasını sağlayacak ve kimse de istemediği bir rolde oynamak zorunda kalmayacak. Bazı seçeneklerin, (bizden duymuş olmayın ama destek ve ormancı gibi) her zaman diğerleri kadar popüler olmadığının farkındayız ve gerekirse bu rolleri IP bonuslarıyla teşvik etmeyi düşünüyoruz.
Rol seçiminin ileride koridor değişimi veya benzeri anlık strateji değişikliklerini etkileyeceğini tahmin etmiyoruz ve takımların kendi içlerinde anlaşıp, farklı kompozisyonlarla (2016 çift ormancı yılı olur mu acaba?) denemeler yapmakta tamamen özgür olduğuna inanıyoruz! 

 TAKIM ARKADAŞLARINIZI ANLAMA  
AMAÇ SEÇİMİ
Eşleştirme gerçekleştikten sonra yeni takım arkadaşlarınızla rollerinizi öğrenip sıralı seçime geçeceksiniz. Yasaklama aşaması başlamadan önce herkes oynamayı amaçladığı şampiyonu seçecek. İşte buna amaç seçimi adını veriyoruz. Amaç seçimi, takımınızın olası kompozisyonları tahmin edebilmesini ve takım üyelerine zarar verecek yasaklamaların önüne geçebilmesini sağlayacak.

ARTIK SÜRPRİZE YER YOK
Bu aşamda her oyuncu sırayla şampiyonunu seçecek. Örneğin, ilk seçim hakkı sizin takımınızdaysa rakip takım sizden sonra yine iki şampiyon seçecek; sadece seçim yapanlar, seçimlerini sırayla hazır hale getirecek.
Ancak bunun sonucunda hem yasaklama hem de seçimler herkesin tercihini hazır hale getirmesini gerektirecek. Eğer oyunculardan biri seçim ya da yasaklamasını hazır duruma getirmezse, şampiyon seçimi sona erecek ve oyuncular sıraya geri dönecek (ve buna sebep olan oyuncu sıradan kaçma cezalarıyla karşı karşıya kalacak). 

 KATKIDA BULUN  
DAĞITILMIŞ YASAKLAMALAR
Sıralı seçim sorumluluklarını bütün oyuncular arasında paylaştırıyoruz. Bu sayede, her oyuncu takımına makul bir katkıda bulunma şansı yakalayacak. Yeni yasaklama aşaması son üç seçimi yapacak oyunculara birer yasaklama hakkı tanırken; ilk iki seçimi yapan oyuncular, takım için öncelikli olan şampiyonlara karar verecek. Bir konuyu netleştirelim: Yasaklamalar hâlâ seçimlerden önce yapılacak.

 ÖNCE AÇIK BETA'DA, KISA SÜRE SONRA NORMAL SIRALI SEÇİMDE, 2016 SEZONU'NUN İLERLEYEN GÜNLERİNDE DE DERECELİ VE KAPALI SEÇİMDE  
Yeni şampiyon seçim süreci önce açık betaya gelecek, daha sonra yayınlanan bir yamayla da normal sıralı seçimde kullanıma girecek. Bütün sıralarla ilgili değişiklikleri, hayata geçme zamanları yaklaştıkça sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz ve geribildirimlerinizi büyük bir heyecanla bekliyor olacağız! 

, , ,

0 yorum :

Yorum yazmak için kayıtlı olmanıza gerek yoktur . Anonim Kullanıcılar dahil herkes yorum yazabilir . Seçeneklerden size uygun olanı seçiniz .

SON İNCELEMELER

© 2015 Ulu Paylaşım. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.